Bezetting verbeeld - WO II door de ogen van Cees van der Burght

Beleef de oorlog door de ogen van een jongen en bekijk de tentoonstelling met werk van Cees van der Burght aan de hand van een gratis familiegidsje (vanaf 9 jaar). Dit is zijn verhaal over de Tweede Wereldoorlog in Vlissingen en omgeving.

Bezetting Verbeeld Cees van der Burght muZEEum

Cees van der Burght heeft een enorme en veelzijdige collectie nagelaten. Vele tekeningen, schilderijen en maquettes tonen hoe Cees van der Burght als jongen de bezettingstijd heeft beleefd. De expositie is te beschouwen als een documentaire over Vlissingen in de Tweede Wereldoorlog. 

Cees van der Burght groeit op in Vlissingen in de oorlogsjaren. Meteen na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog stort een gevechtsvliegtuig neer in de Verkuijl Quakkelaarstaat, een paar honderd meter van zijn huis. De gebeurtenissen in Vlissingen tijdens de bezetting maken grote indruk op hem. Het drukt een stempel op zijn leven. Vaak zit hij tussen de puinhopen te schetsen. Van speelgoed of school is in deze periode nauwelijks sprake. Door te tekenen kan Cees de indrukken die hij opdoet verwerken.