Word vrijwilliger bij het muZEEum!

Bij het muZEEum ben je niet zomaar een vrijwilliger, je wordt onderdeel van een hechte groep mensen die zich inzetten voor een gedeelde passie: het behouden en doorgeven van ons maritieme erfgoed voor huidige en toekomstige generaties. 

Leuk contact met collega's en bezoekers
Bij ons is vrijwilligerswerk meer dan alleen wat taken uitvoeren; het is een kans om nieuwe vrienden te maken en te genieten van geweldige uitjes. Onze maandelijkse 'koffiemomentjes', kerstviering of het jaarlijkse uitje naar een ander museum zijn gezellige contactmomenten. Bovendien heb je veel interactie met bezoekers, je prikkelt ze om meer te weten te komen en zorgt dat ze een onvergetelijk uitje hebben. 

Goede begeleiding en vergoeding 
Je kunt rekenen op professionele begeleiding en een boeiende kijk achter de schermen van ons museum. Uiteraard krijg je gratis toegang tot het museum. We voorzien in een vrijwilligerscontract, vergoeding van onkosten en een vrijwilligersverzekering. 

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen in verschillende rollen. Er zit altijd iets bij wat bij jou past!  

Voor meer informatie of een keertje meelopen
Sleutelhouder

Sleutelhouder / gebouwbeheerder

Je bent verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in het museum. Je opent en sluit het museum en begeleidt van collega's op de werkvloer. Je zorgt samen met het team dat alles goed verloopt en dat bezoekers tevreden zijn. Bij een calamiteit treed je sturend op. Je bent in het bezit van een BHV-diploma of je bent bereid deze te halen. Je bent gemiddeld 8 uur per week beschikbaar en draait maandelijks een dienst in het weekend. Om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden kun je ook eerst een keer meelopen met een andere sleutelhouder.

Gastvrouw

Gastheer/-vrouw evenementen

Bij ons museum draait alles om de beleving en de gastvrijheid. Als gastheer-/vrouw speel jij een cruciale rol in het creëren van een onvergetelijke ervaring voor onze bezoekers, of het nu gaat om lezingen, recepties of een ander soort evenement.  

Als gastheer-/vrouw ben jij het stralende middelpunt bij recepties en evenementen. Je begroet gasten met een warm welkom en zorgt ervoor dat zij zich op hun gemak voelen, een plekje of wat te drinken en te eten krijgen. 

Baliemedewerker museum

Baliemedewerker

Jij bent het gastvrije en representatieve eerste 'aanspreekpunt' voor onze bezoekers. Je verkoopt entreebewijzen en artikelen uit de museumwinkel. Daarnaast geef je kort uitleg over onze presentatie en het gebouw. Als baliemedewerker neem je ook de telefoon aan.

Oranjemolen

Gastheer/-vrouw Oranjemolen

Voor het nieuwe seizoen in '24 zoeken we ook vrijwilligers voor de Oranjemolen. Met eeuwen aan geschiedenis en als molen die in Nederland het dichtst bij zee staat is de Oranjemolen een schitterende en avontuurlijke plek om te zijn. In de molen wordt via een gratis expositie het verhaal over WO II en de Slag om de Schelde verteld.

Collectie

Collectiemedewerker

Bij de afdeling collectiebeheer estaan objectenregistratie, fotografie en digitalisering van onze collectie centraal. Het muZEEum beheert een schat aan historische en maritieme artefacten, waaronder zee-archeologische vondsten, de indrukwekkende Michiel de Ruytercollectie en diverse bedrijfs- en kunstcollecties. Als vrijwilliger speel jij een cruciale rol in het behouden van dit erfgoed voor toekomstige generaties. 

Educatie gids met kinderen in museum

(Educatie) gidsen

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van een deel van je vrije tijd? Kom dan ons gidsen en / of educatie-team versterken. Een verantwoordelijke, veelzijdige en vooral leuke functie in het kindvriendelijke museum. 

Je gaat deel uitmaken van een ervaren team gidsen in een culturele, historische organisatie midden in het centrum van Vlissingen. Je begeleidt (school)groepen en - als je het leuk vindt - speciale kinderactiviteiten in het muZEEum en op de buitenlocaties.