Vacatures vrijwilligers

Ben je op zoek naar een waardevolle tijdsbesteding? Hou je van Zeeland en van de zee? Word dan vrijwilliger bij het muZEEum. De leukste en beste vrijwilligersorganisatie van Vlissingen, winnaar van de Frans Naereboutprijs 2018.
In het muZEEum werken ruim zeventig vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan het muZEEum niet bestaan. Dus je doet superbelangrijk werk.  Als vrijwilliger werk je in een leuk team en je krijgt een boeiend kijkje achter de schermen van het museumbedrijf. Je deelt je eigen diensten in via een online-rooster, dus de belasting bepaal je zelf. Wat wil je nog meer? Schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking.
 

Baliefoto Mike

Vrijwilligers voor verschillende taken

Vrijwillige sleutelhouder: je bent verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in het museum. Zoals openen/sluiten en begeleiding van collega's op de werkvloer. Je zorgt samen met je team dat alles goed verloopt en dat de bezoekers tevreden zijn. Bij een calamiteit treed je sturend op. Je bent in het bezit van een BHV-diploma of je bent bereid deze te halen. Je bent gemiddeld 8 uur per week beschikbaar en draait maandelijks een dienst in het weekend. Om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden kun je ook eerst een keer meelopen met een andere sleutelhouder.

Baliemedewerker: je bent het gastvrije en representatieve eerste 'aanspreekpunt' voor onze gasten. Je verkoopt entreebewijzen en artikelen uit de museumwinkel. Daarnaast geef je kort uitleg over onze presentatie en het gebouw. Als baliemedewerker neem je ook de telefoon aan.

Gastheer-/vrouw muZEEum: je heet bezoekers welkom en wijst ze de weg in het mooie museum. Je attendeert ze op bijzondere objecten en verhalen in de presentatie. Dat is leuk want je leert daar zelf ook steeds meer over. Verder begeleid je grotere groepen. En je let op de veiligheid van onze objecten. Bezoekers mogen bijvoorbeeld geen schilderijen aanraken.

Gastheer-/vrouw Kazematten of Oranjemolen: de Kazematten zijn één van de meest bijzondere plekjes in Vlissingen. Voor het nieuwe seizoen vanaf begin april zoeken we enthousiaste mensen om het huidige team te versterken. Je ontvangt samen de bezoekers, verkoopt kaartjes en geeft uitleg over de prachtige Kazematten. Voor het nieuwe seizoen zoeken we ook vrijwilligers Oranjemolen. Daar wordt het verhaal over WO II en de Slag om de Schelde verteld.

Collectiemedewerker: samen met je collega's inventariseer je objecten in beheer van het muZEEum. Digitalisering van de collectie maakt hier een groot onderdeel van uit. Het is secuur en precies werk. 

Alle nieuwe vrijwilligers worden door ons goed ingewerkt. Het muZEEum is een leuke en heel levendige plek waarbij je veel met mensen werkt. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op: info@muzeeum.nl voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.