Schoolreisje naar het muZEEum

Combineer het leerzame met het aangename: bezoek het strand van Vlissingen en het Maritie Muzeeum Zeeland in één schoolreis.

€ 6,- per leerling (toegang en iets te drinken)
€ 4,- lunch p.p.
gids in overleg 

Boeken en informatie via educatie@muzeeum.nl

Spel financien

Welkom bij het muZEEum

Bij ons beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen.

Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel, Cornelis of Leonora. Ze hebben allemaal veel te maken met de zee. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in het Maritiem Muzeeum Zeeland! 

Bouwen

Michiel, Anna en Leonora

Wist je dat Michiel de Ruyter is geboren in Vlissingen? Hier brengt hij zijn wilde jongensjaren door. Op zijn elfde al gaat hij aan boord als bootsjongen. Snel blijkt hij een talentvolle zeeman te zijn. Hij wordt kapitein en later zelfs admiraal.

Loop letterlijk waar Michiel liep: het stadspaleis van de Lampsins was waar hij werkte. Naast Michiel stellen we in het vernieuwde muZEEum ook veel andere mensen van zee aan je voor. Anna bijvoorbeeld. Of Leonora. 

Begrijp jij waarom Michiel door veel mensen als een held is gezien of ontdek jij een andere held in het muZEEum?