Schoolreisje naar het muZEEum

Combineer het leerzame met het aangename: bezoek het strand en het muZEEum in één schoolreis.

€ 6,- per leerling (toegang en iets te drinken)
€ 4,- lunch p.p.
gids is gratis

Boeken en informatie via educatie@muzeeum.nl

kinderen maken speurtocht in muZEEum

Welkom bij het muZEEum

Bij ons beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen.

Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in ons muZEEum.

Michiel de Ruyter, muZEEum

Michiel de Ruyter

Wist je dat Michiel de Ruyter is geboren in Vlissingen? Hier brengt hij zijn wilde jongensjaren door. Op zijn elfde al gaat hij aan boord als bootsjongen. Snel blijkt hij een talentvolle zeeman te zijn. Hij wordt kapitein in dienst van de rijke redersfamilie Lampsins. Zijn heldendaden verricht hij als admiraal.

Loop letterlijk waar Michiel liep: het stadspaleis van de Lampsins maakt onderdeel uit van het muZEEum. Ons museum heeft de rijkste collectie van Michiel de Ruyter in Nederland: van zijn brieventas tot het model van zijn vlaggenschip De Zeven Provinciën.