Zomervakantie in het muZEEum

Het muZEEum staat bol van de activiteiten in de zomervakantie. Dus kom ook!

Kapla gifje muZEEum

Bouw jij de beste boot? 

Het muZEEum heeft drieduizend plankjes Kapla waarmee je de leukste dingen kunt maken. De uitdaging: bouw een prachtig schip, zet jezelf ermee op de foto en stuur je foto naar het muZEEum (communicatie@muzeeum.nl). De bouwers van de drie beste boten (naar de mening van de jury) krijgen een leuke prijs. 

Bootje van papier

Het muZEEum zou het muZEEum niet zijn als je er niet ook een bootje kunt maken dat je wél mee mag nemen. Vouw een bootje van papier en versier hem.
Je mag ook een mooi schip tekenen.

Geheimen onder de roos 

Dus stap aan boord; kom naar het muZEEum. En vergeet niet het 17e-eeuwse torentje te bezoeken: een machtig uitzicht over zee en stad. Maar onthoud: alles wat je in het torentje vertelt, is super geheim. In het plafond is een houten roos uitgesneden, al in 1641. Alles dat onder de roos - sub rosa – is gezegd, mag het torentje niet verlaten. Ssssttt. 

Ben jij onze muZEEuminspecteur?

Als je nog geen 13 jaar bent, kun je onze muZEEuminspecteur worden. Je krijgt een button zodat iedereen kan zien: daar is de muZEEuminspecteur aan het werk. Je registreert je op de website of in de app van de museuminspecteurs en gaat aan de slag. Kijk goed rond. Wat vind je tof en wat juist niet zo leuk? Wat zou jij doen als je directeur van het muZEEum was? Vul na afloop van je bezoek (thuis of nog in het muZEEum) de vragenlijst in. Niet vergeten ook de bevestiging aan te klikken. Anders telt je inspectie niet mee en kan je niets winnen. Dat zou zonde zijn. Veel plezier! Wij zijn reuze benieuwd naar wat jij van het muZEEum vindt.