De Kazematten

Wil je De Kazematten bezoeken? Dat kan! De Kazematten zijn open voor publiek van donderdag t/m zondag, van 13:00 tot 17:00 uur.

Kazematten - foto Sam Stegers

Strategisch

De Kazematten uit 1811 liggen op de grens van land en water. Eigenlijk is dit bouwwerk een monument in een monument: Deze kazematten zijn namelijk te vinden in het hart van het Keizersbolwerk, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Het is niet verwonderlijk dat historische personen zoals Karel V, Michiel de Ruyter en Napoleon telkens weer voor dit bolwerk te kiezen. De strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en het diepe vaarwater maken dit tot een bijzondere locatie. Al eeuwenlang een plek van komen en gaan.

De Kazematten

In de spannende ruimtes van De Kazematten kun je de Kazerat helpen de sleutel op het slot te vinden. Zoek in de vijf gewelven naar aanwijzingen. Speel ondertussen nog even boter-kaas-eieren en sjoel met broden in de voormalige garnizoensbakkerij. Of probeer of jij net zulke goede zandtekeningen kunt maken als de verteller in de filmpjes.