Volg de herinrichting van week tot week

"Wat doen jullie nu het museum dicht is?," vragen belangstellenden vaak aan teamleden en vrijwilligers van het muZEEum. Heel hard werken! Al in de voorbereiding van de vernieuwing zijn er veel uren besteed. Nu het muZEEum dicht is, barst het werk los. Volg hier de werkzaamheden van week tot week.

mooi rood is niet lelijk
aubergine voor aan de muur
donkerblauw op de muur
soort van lichtblauw

Fotograaf Pim Top aan het werk

Pim Top fotografeert een selectie van de objecten met een zeer gevoelige camera, waardoor je details kunt zien die anders verborgen blijven.

model Zeven Provinciën klaar voor de fotograaf
Voor de nieuwe inrichting worden wanden geplaatst
tijdens het fotograferen komen er soms letterlijk verrassingen uit een mouw, zoals de slang hier
de nieuwe zaal over oorlog voeren krijgt een dieprode kleur

Ronald Lutz restaureert Segaers

Nu het muZEEum dicht is voor herinrichting heeft Ronald Lutz mooi de gelegenheid enkele schilderijen schoon te maken en waar nodig te restaureren. Zoals het schilderij Vlissingen vanuit zee, door Petrus Segaers (1669).

overleg met Platvorm
koevoet in verlaten hoekje
overleg met Platvorm
volle container voor het muZEEum

3D scanner

Het Lampsinshuis is gebouwd in 1641. Het stadspaleisje heeft onverwachte hoeken en geen ruimte is echt helemaal recht. Het is voor de vormgevers van de nieuwe inrichting van het allergrootste belang precies te weten hoe groot, hoog, breed en lang een ruimte is. Daarom zijn alle ruimtes - nu ze leeg zijn - ingemeten met een 3D-scanner. Fascinerend!

flessen wijn uit 't Vliegend Hert
Het beeld van Hermes wordt verhuisd
De vitrine worden afgebroken
De vitrine is bijna verdwenen

We zitten goed op schema

Gabriëlle Baumann, medewerker collectie, laat zien hoever de uithuizing van de collectie al is gevorderd en hoezeer het muZEEum al is 'uitgekleed'.

halogeenlampjes op Avontuur
container voor de deur
lijst en televisiescherm
grote rollen bubbeltjesplastic

Verhuizers vervoeren schip

Tijdens de vernieuwing werkt het muZEEum met een groot aantal bedrijven en partners samen. Vogel verhuizers is er een van. Hun expertise in het inpakken en vervoeren van grote en kwetsbare objecten komt ons nu goed van pas. In het filmpje is het modelschip De Tromp op weg naar het depot.

Frans Naerbout (buste) met gele tag om
Het Pakhuis onder
lunch met de medewerkers van de verhuizing
een paspop-kop zonder helm

De voorbereidingen: het schilderijenrek

Ruud, hoofd techniek, heeft vooral aan de herinrichting veel praktische oplossingen bedacht voor de opslag van objecten die straks weer te zien zullen zijn in de nieuwe opstelling. Andere objecten gaan naar het depot, terug naar de eigenaar of naar de exporuimte van de Covra. Voor de schilderijen heeft Ruud een even simpel als doeltreffend systeem ontwikkeld: het fietsenrek.