Volg de herinrichting

"Wat doen jullie nu het museum dicht is?," vragen belangstellenden vaak aan teamleden en vrijwilligers van het muZEEum. Heel hard werken! Al in de voorbereiding van de vernieuwing zijn er veel uren besteed. Nu het muZEEum dicht is, barst het werk los. Volg hier onze werkzaamheden en projecten.

Mural het schip

Kunstenaar Stefan Thelen neemt je mee in zijn aanpak en werk voor het Zeeuws Maritiem MuZEEum. Met spuitbussen maakt hij een muurschildering, ook wel mural genoemd, van een VOC-schip.

Rekwisieten

Op zoek naar rekwisieten

Ontwerpen en bouwen

Bij onze herinrichting zijn veel verschillende partijen betrokken. In deze video zijn een aantal mensen die tot over hun oren in de nieuwe presentatie zitten aan het woord. 

Open depot

Pol Verbeeck vertelt over het nieuwe Open depot

Fotograaf Pim Top aan het werk

Pim Top fotografeert een selectie van de objecten met een zeer gevoelige camera, waardoor je details kunt zien die anders verborgen blijven.

Ronald Lutz restaureert Segaers

Nu het muZEEum dicht is voor herinrichting heeft Ronald Lutz mooi de gelegenheid enkele schilderijen schoon te maken en waar nodig te restaureren. Zoals het schilderij Vlissingen vanuit zee, door Petrus Segaers (1669).

3D scanner

Het Lampsinshuis is gebouwd in 1641. Het stadspaleisje heeft onverwachte hoeken en geen ruimte is echt helemaal recht. Het is voor de vormgevers van de nieuwe inrichting van het allergrootste belang precies te weten hoe groot, hoog, breed en lang een ruimte is. Daarom zijn alle ruimtes - nu ze leeg zijn - ingemeten met een 3D-scanner. Fascinerend!

flessen wijn uit 't Vliegend Hert
Het beeld van Hermes wordt verhuisd
De vitrine worden afgebroken
De vitrine is bijna verdwenen

Verhuizers vervoeren schip

Tijdens de vernieuwing werkt het muZEEum met een groot aantal bedrijven en partners samen. Vogel verhuizers is er een van. Hun expertise in het inpakken en vervoeren van grote en kwetsbare objecten komt ons nu goed van pas. In het filmpje is het modelschip De Tromp op weg naar het depot.

De voorbereidingen: het schilderijenrek

Ruud, hoofd techniek, heeft voor de herinrichting veel praktische oplossingen bedacht voor de opslag van objecten die straks weer te zien zijn in de nieuwe opstelling. Andere objecten gaan naar het depot, terug naar de eigenaar of naar de exporuimte van het Covra. Voor de schilderijen heeft Ruud een even simpel als doeltreffend systeem ontwikkeld: het fietsenrek.