Tickets muZEEum deze vakantie gratis voor kinderen

Kun je geen kant op met je kids deze herfstvakantie vanwege de Coronamaatregels? Slaat de verveling toe? Kom naar het muZEEum! Tot en met zondag 25 oktober mogen kinderen tot 18 jaar gratis het Zeeuws maritiem muZEEum in. Cadeautje! Kies bij het bestellen van de tickets voor de kinderen de knop 'Cadeaukaart'.

Door de Coronamaatregels zijn we meer aan huis gebonden. Juist nu het herfstvakantie is. Balen natuurlijk. Het Zeeuws maritiem muZEEum is wel open, coronaproof én kidsproof.

mijnmuzeeum-papier-souvenir

Cadeautje

Hoe werkt dat dan? Ga naar de website www.muzeeum.nl en klik op de oranje knop: bestel tickets voor muZEEum. Kies een dag en een tijd waarop je naar het muZEEum wilt gaan. Geef aan met hoeveel volwassenen je komt (die moeten wel betalen) en kies dan bij Cadeaukaart het aantal kinderen dat je meeneemt. Reken de tickets voor de volwassenen af. In de mail krijg je alle tickets (in de bijlage). Neem ze mee. Je hoeft ze niet te printen; op je telefoon tonen bij de balie van het muZEEum kan ook.

Deze actie is een cadeautje van het muZEEum voor alle kinderen uit de buurt. Bovendien krijgen ze ook nog een papieren souvenir als ze het muZEEum verlaten. Veel plezier!

kinderen maken speurtocht in muZEEum

Speurtochten

In deze herfstvakantie is niet alleen de toegang tot het muZEEum voor kinderen gratis, ook zijn er gratis speurtochten. De Michiel de Ruyter-speurtocht voert je door het hele muZEEum naar plekken waar De Ruyter zelf heeft gelopen! Kun je nog niet (zo goed) lezen? Dan hebben we ook een Michiel de Ruyter-speurtocht voor jou.

Heb je geen zeebenen en ben je meer een dierenvriend? Pak dan de Beestenbingo en ga op zoek naar de dieren in het muZEEum. Of ben je vooral geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Dan is er een boekje met vragen bij de tentoonstelling Bezetting verbeeld. Ook bij de allernieuwste expositie – Wind in de zeilen - van zes maritieme schilderijen is er een zoekkaart.

En je kunt voor ons aan de slag als Museuminspecteur! Hoe dat werkt, lees je hier.

Twee lachende meisjes voor de vitrine onderwaterarcheologie in het muZEEum

Stap aan boord

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu. Zeeverhalen. Over Michiel de Ruyter natuurlijk en andere beroemde en minder bekende zeevaarders.  

In het muZEEum vind je schatten van de zeebodem. Van schepen uit de 17e eeuw tot nu. Goud en zilverstukken, borden, bestek, bekers en flessen (met de wijn er nog in!). Dus stap aan boord; kom naar het muZEEum. En vergeet niet het 17e-eeuwse torentje te bezoeken: een machtig uitzicht over zee en stad.