ConcertenVlissingen

Het was een succesvol eerste seizoen voor ConcertenVissingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. De organisatie heeft voor het volgende seizoen weer een prachtig programma samengesteld voor in de Pakhuizen. De basis? Vier concerten met cello en piano en fantastische - voornamelijk jonge - musici. Het eerste concert staat in de agenda voor 8 september.
Speciaal voor ConcertenVlissingen is een gloednieuwe Bösendorfer Grand 214 concertvleugel aangeschaft. Een prachtig instrument op een geweldige locatie.

Concerten-Vlissingen-Pakhuizen-muZEEum
Het concert is steeds op zondag van  11.30 - 12.30 uur  
Gratis koffie en thee   
Entree € 12,50 
Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan kost een ticket  € 10,-
Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch en een glas wijn € 16,25
Meer informatie en tickets bij ConcertenVlissingen: http://www.concertenvlissingen.nl/tickets  
Staphanie Proot

22 maart: Stephanie Proot - piano solo

Vanwege de sluiting van het muZEEum in verband met het Coronavirus is dit concert verplaatst naar 1 november 2020.

De Belgische pianiste Stephanie Proot hebben we al vaker mogen beluisteren in verschillende combinaties, vaak met lovende recensies in de PZC. Ook internationaal wordt ze geprezen om haar uitzonderlijke meesterschap, expressiviteit en subtiele kleurenspel.
De melodische schoonheid en rijkdom aan harmonie bij de sonate van Mozart uit de Weense klassieke periode en de drie Klavierstücke van Schubert sluiten prachtig op elkaar aan. De “nieuwe muziek” van Liszt staat haaks op de traditie van de Weense School en is een verrassende afsluiting van een optreden waarmee Stephanie de luisteraar diep zal raken.

Reserveer uw ticket
Van Loenen en Borsboom

5 april: Pieter van Loenen en Tobias Borsboom

Een optreden van Pieter werd omschreven als “Met een intense aandacht voor opbouw en stijl creëert hij een visioen van ongekende schoonheid”. Een solo-optreden van Tobias op 29 januari noemde de PZC “Overtuigend, dynamisch, met een bewonderenswaardige techniek en betoverende vingers”. 
Hun gezamenlijke programma ademt de sfeer van het Franse impressionisme. De compositiestijlen van Debussy, Poulenc en Takemitsu hebben onderling een sterke verwantschap met een grote verscheidenheid aan klank en een lichtvoetige, melodieuze en humoristisch speelwijze.