Tweede Wereldoorlog - stadswandeling en muZEEumbezoek

De rondleiding door het muZEEum voert langs de tentoonstelling Bezetting Verbeeld, de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Cees van der Burght, Centraal staat de beleving van de oorlog door de ogen van een jongen van 8 jaar. De maquettes van Van der Burght maken technisch tekenen inzichtelijk door de tekeningen die aanwezig zijn van de modellen die er staan.

Stadswandeling

Bezetting verbeeld is te combineren met een stadswandeling langs plekken in de stad die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, waaronder een bezoek aan de Oranjemolen en Uncle Beach. In de Oranjemolen is vanaf half mei een (audiovisuele) expositie te zien over de bevrijding van Vlissingen op het naastgelegen strand Uncle Beach, waar de geallieerden landden. Een bezoek aan de Oranjemolen en Uncle Beach maakt de bevrijding haast tastbaar.

De stadswandeling is alleen te boeken van april tot november.

Een stadswandeling met rondleiding kost € 50,- voor de gids (maximaal 15 personen) plus tickets voor het muZEEum voor de deelnemers.

Informatie WO II voor schoolgroepen

Oranjemolen tijdens WO II

De vragen die de gids stelt zijn open. Het is vooral de bedoeling met elkaar te praten over wat er te zien is, het erover hebben wat de betekenis is, wat de kinderen ervan vinden, wat zij zelf zouden doen. 

Groep 5 t/m 8
Duur activiteit

1,5 uur
(of 2 uur inclusief stadswandeling)

Datum activiteiten Doorlopend (stadswandeling alleen van april - oktober)
Tijd In overleg
Groepsgrootte 30 per groep, 2 x 15 per keer
Kosten

€ 2,- per kind,
voor scholen met een abonnement gratis

Voorbereidend materiaal voor in de klas Ja, de film Atlantikwall

 Interesse? Neem contact op met 0118 412498 of administratie@muzeeum.nl.