Schoolabonnement

Het Zeeuws maritiem muZEEum is een geweldige plek voor levendige lessen. Hier beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. En omdat wij vinden dat alle Zeeuwse kinderen die verhalen tenminste één keer moeten hebben gehoord, één keer in de voetsporen van Michiel de Ruyter moeten hebben gestaan, hebben we een schoolabonnement voor het muZEEum bedacht.

Voor maar € 2,50 per leerling een heel schooljaar lang toegang tot het Zeeuws maritiem muZEEum, met minimaal één gratis rondleiding cadeau.

Afdeling Avontuur

Extern klaslokaal

Het muZEEum gaat graag een structurele verbintenis aan met uw school. Leerkrachten en leerlingen kunnen het muZEEum dan zien als hun eigen externe klaslokaal. Ook na schooltijd kunnen de kinderen (die allemaal een eigen pasje krijgen) het muZEEum bezoeken. De volwassene die het kind begeleidt krijgt 50 % korting op de entreeprijs. 

Ceesje

Extra's

Het goed geschoolde educatieve team van het Zeeuws maritiem muZEEum zet zich in om een bezoek aan het muZEEum tot een onvergetelijke belevenis te maken. Ze kijken samen met de kinderen onderzoekend naar kunst (enquiry based learning), waardoor de kinderen ook echt een actieve rol spelen tijdens een rondleiding. Hierdoor is een museumbezoek niet alleen leuker, maar onthouden de leerlingen de informatie ook beter.

Het muZEEum doet elk jaar mee met de KinderKunstweek in maart. Door het jaar zijn er ook andere activiteiten waar de abonnees natuurlijk gratis aan mee mogen doen. Een thema rond de Kinderboekenweek, of de verkiezing van de kinderburgemeester.