Operatie Infatuate, de bevrijding van Vlissingen

De buitenexpositie Operatie Infatuate, de bevrijding van Vlissingen brengt 75 jaar Slag om de Schelde in herinnering. Op elf punten langs de route die de geallieerden destijds volgden, maken tekst en beeld duidelijk wat daar toen is gebeurd. Deze buitenexpositie is een initiatief van de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen, het Gemeentearchief Vlissingen en het Zeeuws maritiem muZEEum.

logo SodS met rand

De geallieerden trokken de stad in langs drie routes: langs de boulevard, richting Souburg en dwars door de binnenstad. De opzet van de buitenexpositie is dat deze drie routes vanaf Uncle Beach opnieuw kunnen worden gevolgd. Langs elk van de drie routes worden markeringen geplaatst bij bijzondere locaties, verduidelijkt met fotomateriaal en een verhaal. Met behulp van een QR-code kan het publiek extra informatie en beeldmateriaal bekijken.

Een gratis boekje met de routes langs de markeringen is af te halen bij het Zeeuws maritiem muZEEum en de Oranjemolen.

De buitenexpositie Operatie Infatuate, de bevrijding van Vlissingen is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van de gemeente Vlissingen, de gemeente Sluis, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Van de Velde Publicatiefonds.

De buitenexposite Operatie Infatuate I, de bevrijding van Vlissingen is tot stand gekomen dankzij de steun van:

logo gemeente Sluis
Gemeente Sluis
logo SodS met rand
Gemeente Vlissingen
Van de Velde Publicatiefonds
Van de Velde Publicatiefonds
logo OiV
Oorlogsjaren in Vlissingen
logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Prins Bernhard Cultuurfonds
logo gemeentearchief Vlissingen
Gemeentearchief Vlissingen