Open Monumentendag - gratis toegang

Op zaterdag 14 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier. Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. 
De gebouwen van het Zeeuws maritiem muZEEum hebben van oudsher zeker geen amusementswaarde. Maar nu gaan mensen er wel voor hun plezier naartoe. Daarom hebben we besloten, voor deze keer, dat alle gebouwen van het muZEEum op zaterdag 14 september gratis te bezoeken zijn: de Oranjemolen, De Kazematten en het muZEEum zelf. Het muZEEum is open van 10.00 tot 17.00 uur, de expositie in de Oranjemolen en De Kazematten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Atrium-muZEEum

Rondleidingen door de architect

Marc van Roosmalen, de architect van het muZEEum in zijn huidige vorm, geeft twee rondleidingen: een om 13:00 en een om 15:00 uur. Hij zal vertellen over de bijzondere eigenschappen van de gebouwen van het muZEEum, over de uitdagingen die hij tegenkwam en over de aanpassingen bij de vernieuwing in de nabije toekomst. Er kunnen maximaal 15 mensen per rondleiding mee. Opgeven kan via info@muzeeum.nl. De rondleiding is gratis. Tickets worden verdeeld op volgorde van inschrijven. Vol = vol.

schets vernieuwing muZEEum

Vernieuwing - toelichting door de directeur

Onno Bakker, directeur van het Zeeuws maritiem muZEEum, zal tijdens de Open Monumentendag om 12.00 en om 14.00 uur een toelichting geven op de vernieuwingsplannen van het muZEEum. Interesse? Meld u even bij de balie tegen die tijd.

Het Lampsinshuis en zijn bewoners

Ad But, muZEEumgids, geeft om 14.30 uur een uitvoerige rondleiding over het Lampsinshuis en zijn bewonders. Hij begint aan de buitenkant van het pand en voert u via de kelder langzaam naar boven. De rondleiding is gratis. Verzamelen bij de balie.

Het hele programma in Vlissingen