Voorjaarsvakantie in het muZEEum

Wist je dat kinderen vroeger bier dronken in plaats van water? Heb je wel eens het verhaal gehoord van het dobbelsteentje met alleen een zes erop? Ken je de roos, waaronder geheimen werden verteld? Nee? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar de speciale kinderrondleidingen in het Zeeuws maritiem muZEEum; dan mag je vragen wat je weten wil.

kinderen-muzeeum-voorjaarsvakantie

Op zondag- en woensdagmiddag om 14.00 uur zijn er speciale kinderrondliedingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. Gratis, als je een kaartje voor het muZEEum hebt. Kindergidsen kennen alle spannende verhalen. Bijvoorbeeld over het leven aan boord van een VOC-schip, over het leven van kinderen in de tijd van Michiel de Ruyter of over hoe het was om in een stadspaleis als het Lampsinshuis te leven.

Drieduizend plankjes

In de Pakhuizen staan drieduizend plankjes Kapla klaar. Bouw daarmee een mooi schip en stuur ons er een filmpje van (communicatie@muZEEum.nl). Wie weet win jij wel een leuke prijs!

Altijd al eens een museuminspecteur willen zijn? Dit is je kans! In het muZEEum ligt je button al klaar; dan kan iedereen zien dat je als museuminspecteur aan het werk bent (voor kinderen t/m 12 jaar).

Verder kun je in het muZEEum een leuke speurtocht doen, een audiotour meenemen en het torentje beklimmen zodat je heel ver over zee kunt kijken.

In de voorjaarsvakantie (22 februari t/m 1 maart 2020) is het muZEEum ook op maandag geopend. Het muZEEum is Kidsproof én het Leukste Uitje van Zeeland.