Online expositie Wim Hofman

Wist je dat Wim Hofman, de schrijver en tekenaar van heel veel kinderboeken, uit Zeeland komt? Hij is geboren in Oostkapelle in 1941 en dus wordt hij dit jaar 80 jaar! Dat zou je niet denken als je zijn tekeningen ziet. Die zijn speels en zitten vol verrassingen. Ook zijn verhalen zijn niet alledaags. In de wereld van Wim Hofman kan alles.

Het muZEEum beheert een prachtige collectie met tekenwerk van de Vlissingse kinderboekenschrijver Wim Hofman (1941). Een groot deel van de bijna tweehonderd tekeningen van Wim Hofman is al een hele poos niet meer te zien geweest. Hoogste tijd dus voor een online expositie. Kijk maar eens naar de plaatjes hieronder. Als je op de afbeelding klikt, kun je hem nog beter zien.

Kleurplaten

Download deze kleurplaten en print ze: heb je straks je eigen Wim Hofman aan de muur!

De wedstrijd is afgelopen. We hebben heel veel mooie, leuke, grappige en creatieve kleurplaten mogen ontvangen. Uit alle inzendingen moesten wij de allerbeste uitzoeken: echt heel lastig. Maar we mogen Konstans, Philip en Nanzhu feliciteren! Zij hebben het boek Puzemuze, of op weg naar Rothko van Wim Hofman gewonnen. Het komt naar jullie toe! Een speciale prijs gaat naar groep 7/8 van De Vlaswiek uit Koewacht: zij hebben een gratis rondleiding door het muZEEum gewonnen (als we weer open mogen). 

 

kleurplaat Wim Hofman boot

KLeurplaat Wim Hofman bootjes