Zeeuws maritiem muZEEum weer Leukste uitje van Zeeland

Het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen mocht zich in 2017 en 2018 het ‘Leukste uitje van Zeeland 2018’ noemen. Nu is de verkiezing van het Leukste Uitje van Zeeland 2019 begonnen. Brengt u weer uw stem op ons uit?

Hoe werkt het?

Ook dit jaar kunnen leden van de ANWB en anderen die het muZEEum een warm hart toedragen heel gemakkelijk via een (mobiele) site in enkele eenvoudige stappen een stem uitbrengen op het muZEEum (of een ander favoriet provinciaal uitje), het favoriete landelijke uitje, en het favoriete uitje over de grens. Deze stemronde loopt van 1 augustus tot en met 4 november 2018 via deze link. U waardeert de uitjes op vijf criteria: aanbod, faciliteiten, personeel, prijs-kwaliteitsverhouding en sfeer. Het aantal stemmen telt natuurlijk, maar de waardering is bij deze verkiezing belangrijker.

U kunt ook wat winnen: een dagje uit met het hele gezin.

Mocht u nu alleen op het muZEEum willen stemmen, dan kunt u bij het landelijke uitje en bij het uitje over de grens ook rechts onderaan aangeven dat u in deze categorie niets wilt beoordelen.

logo Leukste Uitje nominatie 2019 

Het Zeeuws maritiem muZEEum het Leukste Uitje 2019?
Groepsfoto Zeeuwse winnaars Leukste Uitje 2018

2018

Het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen scoorde in 2018, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en was daarmee de winnaar van 2018. Een greep uit de reactie van de leden over het winnende uitje: “Geweldig museum, prachtig gebouw, heel veel te zien, ook voor kinderen erg leuk”

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht.

De ANWB organiseerde de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de achtste keer. GaiaZOO uit Kerkrade is het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’. Kijk hier voor alle winnaars van 2018.

V.l.n.r.: Karen Kroese van het Zeeuws Maritiem MuZeeum, Evy Lokerse van Speelboerderij ’t Klok ‘Uus, Frits van Bruggen hoofddirecteur van de ANWB en Jeroen en Johan Antes van Berkenhof Tropical Zoo.

Groep muZEEum met gouden award

Goede cijfers

Uit het rapport van de ANWB blijkt dat het Zeeuws maritiem muZEEum een 8,73 als eindcijfer heeft gehaald. Vooral sfeer (8,96) en personeel (8,87) scoorden hoog. Minder hoog scoorden onze voorzieningen, waarbij vooral het feit dat er geen parkeerplaats voor de deur is, werd genoemd als minpunt. 

Citatengouden award ANWB

Ook de citaten die de stemmers achterlieten heeft het muZEEum ontvangen. "Alles is goed aan dit museum. Prachtig, spannend gebouw, prima presentaties en een grote verscheidenheid." "Enorm genoten van alle museumstukken en heel vriendelijk personeel dat veel kan vertellen. Bovenal is het muZEEum heel schoon en wordt er zichtbaar goed voor de museumstukken gezorgd." "Het geheel overtrof mijn stoutste verwachtingen." "Super leuk en mooi muZEEum. Veel te doen en te zien, ook voor kinderen."