Zeeuws maritiem muZEEum weer Leukste uitje van Zeeland

Het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen mag zich net als vorig jaar het ‘Leukste uitje van Zeeland 2018’ noemen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Zeeland’. Karen Kroese van het Zeeuws Maritiem muZEEum ontving de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Berkenhof 's Tropical Zoo in Kwadendamme kreeg de zilveren award en Speelboerderij 't Klok 'Uus in 's-Heer Arendskerke de bronzen award.

Groepsfoto Zeeuwse winnaars Leukste Uitje 2018

Het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018. Een greep uit de reactie van de leden over het winnende uitje: “Geweldig museum, prachtig gebouw, heel veel te zien, ook voor kinderen erg leuk”

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht.

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de achtste keer. GaiaZOO uit Kerkrade is het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’. Kijk hier voor alle winnaars.

V.l.n.r.: Karen Kroese van het Zeeuws Maritiem MuZeeum, Evy Lokerse van Speelboerderij ’t Klok ‘Uus, Frits van Bruggen hoofddirecteur van de ANWB en Jeroen en Johan Antes van Berkenhof Tropical Zoo.

Groep muZEEum met gouden award

Januari feestmaand

Omdat het muZEEum enorm blij is met deze gouden award, willen we elk gezelschap dat het muZEEum in januari bezoekt een cadeautje meegeven; om zelf te houden of om door te geven.

Goede cijfers

Uit het rapport van de ANWB blijkt dat het Zeeuws maritiem muZEEum een 8,73 als eindcijfer heeft gehaald. Vooral sfeer (8,96) en personeel (8,87) scoorden hoog. Minder hoog scoorden onze voorzieningen, waarbij vooral het feit dat er geen parkeerplaats voor de deur is, werd genoemd als minpunt. 

Citatengouden award ANWB

Ook de citaten die de stemmers achterlieten heeft het muZEEum ontvangen. "Alles is goed aan dit museum. Prachtig, spannend gebouw, prima presentaties en een grote verscheidenheid." "Enorm genoten van alle museumstukken en heel vriendelijk personeel dat veel kan vertellen. Bovenal is het muZEEum heel schoon en wordt er zichtbaar goed voor de museumstukken gezorgd." "Het geheel overtrof mijn stoutste verwachtingen." "Super leuk en mooi muZEEum. Veel te doen en te zien, ook voor kinderen."