Schoolreisje naar het muZEEum

Combineer het leerzame met het aangename: bezoek het strand en het muZEEum in één schoolreis.

€ 6,- per leerling (toegang en iets te drinken)
€ 4,- lunch p.p.
gids is gratis

Levensecht leren in het muZEEum

Welkom bij het Zeeuws maritiem muZEEum

Bij ons beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen.

Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in ons muZEEum.

Michiel de Ruyter, muZEEum

Michiel de Ruyter

Wist je dat Michiel de Ruyter is geboren in Vlissingen? Hier brengt hij zijn wilde jongensjaren door. Op zijn elfde al gaat hij aan boord als bootsjongen. Snel blijkt hij een talentvolle zeeman te zijn. Hij wordt kapitein in dienst van de rijke redersfamilie Lampsins. Zijn heldendaden verricht hij als admiraal.

Loop letterlijk waar Michiel liep: het stadspaleis van de Lampsins maakt onderdeel uit van het muZEEum. Ons museum heeft de rijkste collectie van Michiel de Ruyter in Nederland: van zijn brieventas tot het model van zijn vlaggenschip De Zeven Provinciën.

Kazematten - foto Sam Stegers

De Kazematten

In 1548 liet Vlissingen het Keizersbolwerk aanleggen om zich te verdedigen tegen aanvallen vanaf zee. Tijdens de Franse bezetting van Zeeland bouwde Napoleon op deze plaats De Kazematten; vijf grote gewelven voor de manschappen, met een eigen broodbakkerij. Voor kinderen is er een speciale Kazerat-speurtocht. Wat dacht je van een sjoelbak met broden? Speel het favoriete spel van Napoleon! De Kazematten zijn open van april t/m oktober.

De Rooswijk

VOC-schatten

Het muZEEum heeft een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord. Luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels bijvoorbeeld vertellen over de hygiëne aan boord. Borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de bemanning at en dronk. Er zijn zwaarden, zilveren en gouden munten. Dus stap aan boord en luister naar de verhalen.

Schoolbezoek muZEEum

Neem snel contact op

Onze speciale kindergidsen kunnen heel goed spannende verhalen vertellen over een of meer van de thema’s hierboven. Een combinatie van muZEEum en strand (naast de deur) is snel gemaakt. Neem contact op voor tijden en prijzen: 0118 412498, administratie@muzeeum.nl.

Reserveer kaartjes