ConcertenVlissingen

ConcertenVlissingen verzorgt concerten in de Pakhuizen van het muZEEum. Speciaal voor ConcertenVlissingen is een gloednieuwe Bösendorfer Grand 214 concertvleugel aangeschaft. Een prachtig instrument op een geweldige locatie.

Het concert is steeds op zondag van  11.30 - 12.30 uur
Gratis koffie en thee 

Entree: € 12,50 
Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan kost een ticket € 10,00

Reserveer uw ticket via http://www.concertenvlissingen.nl/tickets

Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde voor € 16,25 genieten van een speciale ConcertenVlissingen-lunch en een glas wijn

Lidy Blijdorp op de cello - muZEEum

17 maart - Blijdorp en Borsboom

Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) nemen u mee op een enerverende reis door werken van beroemde componisten uit de laat 19e- vroeg 20e eeuw. Ze spelen composities van de Franse impressionisten Faure en zijn leerling Ravel en de door Tsjaikovski beïnvloedde Rus Nikolai Rimsky-Korsakov. Ze spelen eveneens composities van de Duitsers Schumann en Brahms uit de muzikale romantiek, de Hongaarse pianovirtuoos Liszt en de door de volksmuziek van Bartok geïnspireerde Kodaly. Tot slot een volkslied van de door Brahms en Faure geïnspireerde Roemeen Enescu. Een ontdekkingsreis vol muzikale dwarsverbanden.

Klara Wurtz

31 maart - Klára Würtz piano solo

Klára Würtz is een van de prominentste Hongaarse pianisten van haar generatie. Ze won vele prestigieuze prijzen en speelde in honderden concertzalen wereldwijd. Klára Würtz heeft een uitzonderlijk charisma en betovert haar publiek met pianistische finesse. Ze speelt uit de klassieke periode werk van de Oostenrijker Haydn. Van de Pool Chopin, speelt ze de Barcarolle, die hij voor zichzelf en intimi schreef. Van de Duitser Schumann speelt ze de door zijn vrouw pianist Clara meest geliefde Fantasie in C-gr. Een optreden voor fijnproevers!.

vertelconcert 3 april

3 april - vertelconcert in samenwerking met de Vrienden van het muZEEum

Het is voor het eerst dat op woensdag 3 april de Vrienden van het Muzeeum en ConcertenVlissingen samenwerking met een vertelconcert over de debuut-cd van Femke Steketee en Tobias Borsboom met o.a. een compositie van de Vlissingse Celia Swart. Op deze avond zal Celia een toelichting geven op haar werk en zal het werk van de andere musici door Femke worden toegelicht. Hopelijk is de cd voor 3 april voor de Vrienden en overige muziekliefhebbers verkrijgbaar.

Reserveer kaartjes