Beestenbende in het muZEEum

Op 7 maart start de Kinderkunstweek. Het thema in dit jaar Een boel beesten – dieren in de kunst. In samenwerking met Virus Grafiek en Primas Scholengroep heeft het muZEEum een leuk programma samengesteld voor kinderen. 

7 maart t/m 18 maart: Kinderkunstweek
Kom je buiten schooltijd? Dan mag je GRATIS naar binnen op vertoon van je Kinderkunstweek-boekje en je begeleider betaalt maar de helft van een gewoon muZEEum-ticket. In het weekend speciale familie-rondleidingen om 14.00 uur.

7 maart t/m 9 april 2018: Beestenbende in het muZEEum

campagne Beestenbende Kinderkunstweek

In het Zeeuws maritiem muZEEum zijn er meer dieren te vinden dan je zou denken: een lammetje, paarden, honden en leeuwen, zelfs een eenhoorn! En bekijk welke vorm de negen grafische kunstenaars van VirusGrafiek aan de dieren hebben gegeven. Zet daarna zelf je dier op de kaart. Hoe? Bekijk het in het muZEEum: beestachtig leuk!

De negen drukkers van VirusGrafiek zijn deze ronde: Leni van den Berge, Kees Brandenburg, Bo de Jong, Jeroen Kersouw, Liesbeth Labeur, Harriet Rademakers, Petra Rouwendal, Paul de Ruiter en Ben Vranken. In de grafische werkplaats van Virusgrafiek te Vlissingen experimenteren hedendaagse kunstenaars met oude ambachtelijke grafische technieken. 

 

kinderkunstweek

Beesten-Bingokaart

Kom je buiten schooltijd in de Kinderkunstweek naar het muZEEum? Dan mag je GRATIS naar binnen op vertoon van je Kinderkunstweek-boekje. Degene die met je meekomt betaalt maar de helft van de ticketprijs. 
Je krijgt van ons een Beesten-Bingokaart. Heb je vier dieren van de kaart in het muZEEum gespot? Dan krijg je een sticker voor in je boekje.

Beestachtige familierondleidingen

Ga samen met het hele gezin op zoek naar de beestenbende in het muZEEum. Op zaterdag 10 maart en in het weekend van 17 en 18 maart om 14.00 uur zijn er speciale familie-rondleidingen in het kader van de Kinderkunstweek. Onze speciale kindergidsen laten familieleden samen de dieren in het muZEEum zoeken en vertellen er dan over. Ook het werk van de negen grafici van VirusGrafiek komt aan de orde. Vervolgens mogen de familieleden hun eigen familiemascotte achterlaten op de landkaart. Kinderen mogen gratis mee, volwassenen betalen € 5,- (inclusief rondleiding). Per dag is er beperkt plaats. Dus reserveer even: communicatie@muzeeum.nl.

Persijn

Thijs Persijn is de kunstenaar die het kunstwerk voor de Kinderkunstweek 2018 heeft gemaakt. Hij vertelt in het filmpje hoe hij het heeft aangepakt.

Reserveer kaartjes