Vacatures vrijwilligers

In het muZEEum en de Kazematten zijn ca. 60 vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers leveren een zeer belangrijke bijdrage, ze voor het muZEEum onmisbaar! Als vrijwilliger werk je in een leuk team. Je krijgt een boeiend kijkje achter de schermen van het museumbedrijf. 
 

Kazematten - foto Sam Stegers

Vrijwilligers voor De Kazematten

Word jij vrijwilliger op één van de meest bijzondere plekjes in Vlissingen: De Kazematten?

  • Je ontvangt bezoekers en verkoopt kaartjes
  • Je hebt geen voorkennis nodig, enthousiasme is genoeg
  • Je werkt in een team met andere vrijwilligers
  • Je werkt één dagdeel per week en ongeveer eenmaal per maand in een weekend

Het muZEEum vertelt de geschiedenis van Vlissingen in De Kazematten. De Kazematten bestaat uit vijf gewelven, onder het beeld van Michiel de Ruyter, en is onderdeel van het Keizersbolwerk.
Het muZEEum is een leuke, sociale en veilige werkomgeving, waar je je snel thuis voelt. Onze zeventig vrijwilligers wonnen vorig jaar de Frans Naereboutprijs voor vrijwilligers!

Wil je eerst meer weten? Kom gerust eens praten. Neem contact op met het muZEEum via info@muzeeum.nl.

Oranjemolen - Zeeuws maritiem muZEEum

Vrijwilligers voor de Oranjemolen

Word jij vrijwilliger in één van de meest bijzondere plekjes in Vlissingen: de Oranjemolen?

  • Je ontvangt bezoekers en zorgt dat het de ruimte er netjes uitziet
  • Je hebt geen voorkennis nodig, enthousiasme is genoeg
  • Je werkt in een team met andere vrijwilligers
  • Je werkt één dagdeel per week en ongeveer eenmaal per maand in een weekend

Het muZEEum vertelt in de Oranjemolen het verhaal van de Slag om de Schelde, de bevrijdingsactie aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De molen ligt in het herdenkingsgebied Uncle Beach, onderdeel van de Groene Boulevard.
Het muZEEum is een leuke, sociale en veilige omgeving, waar je je snel thuis voelt. Onze zeventig vrijwilligers wonnen vorig jaar de Frans Naereboutprijs voor vrijwilligers!

Wil je eerst meer weten? Kom gerust een praten. Neem contact op met het muZEEum via info@muzeeum.nl.

foto antree muZEEum

Vrijwilligers gevraagd voor verschillende taken: sleutelhouder, balie en collectie.

Vrijwillige sleutelhouder: je bent verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in het museum. Zoals openen/sluiten en begeleiding van collega's op de werkvloer. Je zorgt samen met je team dat alles goed verloopt en dat de bezoekers tevreden zijn. Bij een calamiteit treed je sturend op. Je bent in het bezit van een BHV-diploma of bereid deze te halen. Je bent gemiddeld 8 uur per week beschikbaar en draait maandelijks een dienst in het weekend. Om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden kun je ook eerst een keer meelopen met een andere sleutelhouder.

Baliemedewerker: je bent het gastvrije en representatieve eerste 'aanspreekpunt' voor onze gasten. Je verkoopt entreebewijzen en artikelen uit de museumwinkel. Daarnaast geef je kort uitleg over onze presentatie en het gebouw. Als baliemedewerker neem je ook de telefoon aan.

Collectiemedewerker: samen met je collega's inventariseer je objecten in beheer van het muZEEum. Digitalisering van de collectie maakt hier een groot onderdeel van uit. Het is secuur en precies werk. 

Alle nieuwe vrijwilligers worden door ons goed ingewerkt. Het muZEEum is een leuke en heel levendige plek waarbij je veel met mensen werkt. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op: info@muzeeum.nl voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.