Vacatures vrijwilligers

In het muZEEum en de Kazematten zijn ca. 60 vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers leveren een zeer belangrijke bijdrage, ze voor het muZEEum onmisbaar! Als vrijwilliger werk je in een leuk team. Je krijgt een boeiend kijkje achter de schermen van het museumbedrijf.
 

foto antree muZEEum

Vrijwilligers gevraagd voor verschillende taken: sleutelhouder, Kazematten, balie, collectie en zalenopbouw-/schoonmaak

Vrijwillige sleutelhouder: als sleutelhouder ben je verantwoordelijk voor een goede gang van zaken in het museum. Zoals openen/sluiten en begeleiding van collega's op de werkvloer. Je zorgt samen met je team dat alles goed verloopt en dat de bezoekers tevreden zijn. Bij een calamiteit treed je sturend op. Je bent in het bezit van een BHV-diploma of bereid deze te halen. Je bent gemiddeld 8 uur per week beschikbaar en draait maandelijks een dienst in het weekend. Om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden kun je ook eerst een keer meelopen met een andere sleutelhouder.

Baliemedewerker: je bent het gastvrije en representatieve eerste 'aanspreekpunt' voor onze gasten. Je verkoopt entreebewijzen en artikelen uit de museumwinkel. Daarnaast geef je kort uitleg over onze presentatie en het gebouw. Als baliemedewerker neem je ook de telefoon aan.

Gastheer-/vrouw Kazematten: de Kazematten zijn één van de meest bijzondere plekjes in Vlissingen. Voor het nieuwe seizoen vanaf begin april zoeken we enthousiaste mensen om het huidige team te versterken. Je ontvangt samen de bezoekers, verkoopt kaartjes en geeft uitleg over de prachtige Kazematten. 

Zalen-/schoonmaakhulp: je helpt samen met je collega's mee met het klaarzetten van zalen voor evenementen en verhuur en assisteert ook bij het schoonmaken van het muZEEum. 

Collectiemedewerker: samen met je collega's inventariseer je objecten in beheer van het muZEEum. Digitalisering van de collectie maakt hier een groot onderdeel van uit. Het is secuur en precies werk. 

Alle nieuwe vrijwilligers worden door ons goed ingewerkt. Het muZEEum is een leuke en heel levendige plek waarbij je veel met mensen werkt. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op: info@muzeeum.nl.