Ontdek het muZEEum

Op loopafstand van de zee staat in Vlissingen het Zeeuws maritiem muZEEum. Een veelzijdig, interactief museum, dat ook heel leuk is voor kinderen. Kijk ook eens in ons open depot; daar laten we objecten zien die anders verborgen blijven.
 

Het muZEEum in vogelvlucht

In het muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen.
Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden.
(filmpje gemaakt door Femmy Gunter, 16 jaar)

Wat is er te doen in het muZEEum?
tekening gebouw muZEEum

Topstukken in de collectie zijn onder andere een schilderij van Michiel de Ruyter van de hand van Ferdinand Bol, het schilderij ‘Gezicht op Vlissingen’ van Petrus Segaers, beide uit de zeventiende eeuw, verschillende andere voorwerpen uit de De Ruytercollectie en een vijftiende-eeuwse scheepskist.

VOC

De collecties die het muZEEum beheert zijn van de gemeente Vlissingen, van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen, een grote zee-archeologische collectie uit de VOC-tijd van de Staat der Nederlanden, diverse bedrijfshistorische collecties (Schelde KMS, PSD, Olauline, Loodswezen regio Scheldemonden, Waterschap Scheldestromen) en een aantal kunstcollecties (Wim Hofman, Jan Sanders, Leendert van der Pool). De munt- en penningencollectie en de tegelcollectie zijn uniek in Nederland. Een groot deel van de collectie is te bekijken via www.collectienederland.nl en www.maritiemdigitaal.nl.

Het muZEEum is lid van het Maritiem Portal van Nederland www.maritiemportal.nl.

koop uw tickets online