Vrijwilligers muZEEum winnen Frans Naereboutprijs

Op 7 december 2018 kreeg een delegatie van de vrijwilligers van het Zeeuw maritiem muZEEum de Frans Naereboutprijs uitgereikt, als organisatie. 

Uitreiking Frans Naereboutprijs

.

Frans Naereboutprijs

Jury-rapport

Het Zeeuws maritiem muZEEum is een belangrijke attractie in de gemeente Vlissingen. Het muZEEum vertelt veel over de geschiedenis van de stad. Mede dankzij de inzet van ruim 60 vrijwilligers is het muZEEum twee keer op rij door de ANWB verkozen tot leukste uitje van het jaar en is het één van de mooiste musea van Nederland. lets waar Vlissingen als toeristische stad zeer trots op mag zijn.

Het voortbestaan van het muZEEum is alleen mogelijk door de inzet van vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zij heten de bezoekers welkom, beheren de kassa, treden op als suppoost, geven rondleidingen in de stad en in het havengebied tijdens rondvaarten, en zijn bereid belangstellenden alles te vertellen over de donkere en vochtige Kazematten en de Oranjemolen.

De vrijwilligers geven de rijke geschiedenis van Vlissingen door aan de inwoners (jong en oud), studenten en toeristen. Zij dragen in de meest positieve zin bij aan het toeristische imago van deze prachtige stad aan zee. De grote betrokkenheid van de vrijwilligers van het Zeeuws maritiem muZEEum maken mogelijk dat het cultuurgoed van Vlissingen behouden blijft en zorgen er met elkaar voor dat het muZEEum het hele jaar open is.

De vrijwilligers van het Zeeuws maritiem MuZEEum verdienen het dat de prijs voor 'Organisatie van het jaar' dit jaar aan hen wordt toegekend.