Voor half geld naar muZEEum

In december 2018 heeft het Zeeuws maritiem muZEEum een eindejaarsaanbieding voor alle Vlissingers. Zij mogen deze laatste maand van het jaar voor half geld het muZEEum bezoeken (50 % korting dus).

detail De Schelde door de lens van Dert

Ook voor Vlissingers is er veel moois te beleven in het Zeeuws maritiem muZEEum. In deze winterperiode is het muZEEum feestelijk verlicht (vanaf 7 december). Bovendien zijn er in de kerstvakantie allerlei winterse doe-dingen, zoals een spannende lichtjestocht door een donker muZEEum.

De tentoonstelling De Schelde door de lens van DERT is nog tot en met 31 maart 2019 te zien. Dit is een unieke tentoonstelling met 150 foto’s van de bekende Vlissingse fotografenfamilie Dert. Uit de Dert-collectie – in beheer van het Gemeentearchief Vlissingen - heeft het muZEEum in samenwerking met het gemeentearchief een typisch Vlissings onderwerp gekozen: scheepswerf Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS). 

Stad en scheepswerf waren lange tijd intensief met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Vlissingen was de Schelde en de Schelde was Vlissingen. In een interview - te zien op de expositie - vertelt Hans Dert over het leven toen; als ondernemer en fotograaf. Ook oud-medewerkers van de Koninklijke Schelde Groep komen aan het woord.