Gaan jullie ons nu doodschieten?

Op vrijdag 27 oktober om 19.30 uur vindt in de Pakhuizen van het muZEEum de voorstelling Gezongen verhalen uit de Tweede wereldoorlog door Muziekgroep Borsalino naar het boek Gaan jullie ons nu doodschieten? van Roland Bergeys plaats. Een eenmalige, bijzondere voorstelling. Reserveren via info@muzeeum.nl met naam en telefoonnummer.

Komen jullie ons nu doodschieten liggend

Gaan jullie ons nu doodschieten?

‘Gaan jullie ons nu doodschieten?’ vroeg de kleine Jan aan de Duitsers die het huis van zijn ouders doorzochten. ‘Nein, so sind wir nicht’, antwoordde een officier, waarop ze opkrasten alsof de kleuter het bevel had gegeven.

Dit, en andere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, mocht Roland Bergeys noteren in het boek ‘Gaan jullie ons nu doodschieten?’, Lannoo, 2010. Anekdotes over 'de vluchtkoe', de zingende verpleegster, over geboorten in schuilkelders, en over hoe diamanten levens redden, schetsen een beeld van de gewone man in '40-'45 in Vlaanderen en Nederland. Aan de hand van de opgetekende verhalen en anekdotes brengt de Mortselse muziekgroep Borsalino een mix van eigen nummers en liedjes van toen, tegen de achtergrond van schitterende fotoprojecties.

Borsalino is samengesteld uit Roland Bergeys (acteur, muzikant, schrijver), Guido Vancamp (acteur, muzikant, tekstschrijver), Marc Cossaer (zanger, muzikant), Jos Stockbroecks (medeoprichter, muzikant), Leentje De Coninck (muzikant) en Jean-Marie Impens (scenograaf).

Te zien op 27 oktober om 19.30 uur in de Pakhuizen van het Zeeuws maritiem muZEEum, eenmalige voorstelling. Reserveren met naam en telefoonnummer: info@muzeeum.nl. Deze voorstelling gaat vooraf aan de herdenking van de Slag om de Schelde op zaterdag 28 oktober. Het programma van de herdenking vindt u hier.