Vacature medewerker Marketing & communicatie (m/v/x)

Zet jij het vernieuwde muZEEum op de kaart?

Het Zeeuws maritiem muZEEum is volop in beweging. In juni heropent het muZEEum met een volledig nieuwe presentatie en bouwt de komende jaren verder aan de positionering als één van de toonaangevende maritieme musea van Nederland. We willen komende generaties inspireren met ons maritieme historie en heden. Met persoonlijke verhalen laten we de actuele betekenis van ons verleden zien, met oog voor de donkere kanten daarvan. We doen dit met de overtuiging dat kennis van ons verleden bijdraagt aan een inclusievere samenleving. We zijn een muZEEum waar beleving voorop staat en tegelijkertijd educatie één van onze speerpunten is. Het muZEEum is onderdeel van de Canon van Nederland.    

Het muZEEum is gevestigd in een onder architectuur verbouwd gebouwencomplex, met uitzicht op zee. Naast het Lampsinshuis als hoofdlocatie, vallen de locaties de Kazematten, de Oranjemolen en de Oostbeer onder beheer van het muZEEum. De organisatie bestaat momenteel uit 7 betaalde medewerkers en een geweldig team van 75 vrijwilligers. Het Zeeuws maritiem muZEEum ontvangt jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers afkomstig uit binnen- en buitenland. De ambitie is het bezoekersaantal fors te laten groeien en een diverser publiek te trekken.  

Wij zoeken 

Wij zoeken een ambitieuze en enthousiaste medewerker marketing en communicatie (m/v/x), die meehelpt onze ambities te realiseren. Je vertaalt onze visie in aansprekend marketing- en communicatiebeleid. Je weet hoe je onze doelgroepen het beste kan bereiken en bedenkt daarvoor overtuigende on- en offline campagnes en marketingacties. Je bent creatief en weet het muZEEum steeds opnieuw zichtbaar en relevant te maken. Je bent allround, doortastend en resultaatgericht. En je weet goed het overzicht te houden en prioriteiten te stellen. Je werkt graag in teamverband en zoekt de samenwerking met andere partijen.  

Je werkzaamheden 

 • Opstellen en uitvoeren van online en offline (communicatie)plannen voor publiciteit, marketing en communicatie voor de verschillende doelgroepen 

 • Communicatie en publiciteit verzorgen voor bezoekers, relaties en medewerkers 

 • Content creëren voor (social) media, nieuwsbrieven, persberichten, posters en brochures 

 • Beheren en actualiseren van de website 

 • Mede bedenken en organiseren publieksevents in het muZEEum 

 • Organisatie van de productie en verspreiding van promotiematerialen 

 • Samenwerken met andere culturele, museale instellingen en toeristisch-recreatieve instellingen 

 • Opbouwen en onderhouden van contacten met de media en relevant netwerk 

Wat is jouw profiel? 

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in marketingcommunicatie  

 • Je hebt aantoonbare ervaring met en kennis van social media en analysetools 

 • Je hebt interesse in geschiedenis, cultureel erfgoed en maatschappelijke ontwikkelingen  

 • Je schrijft makkelijk teksten voor verschillende doelgroepen en weet welk beeld daarbij past 

 • Je werkt planmatig  

 • Je bent woonachtig in de regio  

Wij bieden 

Een betekenisvolle baan in een ondernemende organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je in een informele sfeer met veel verschillende collega’s samenwerkt. Je bent lid van de staf en bent betrokken bij alle facetten van het museumbedrijf. Je werkt op ons gezellige kantoor, maar we bieden je ook de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. We bieden je ruimte om je te ontwikkelen via cursussen en trainingen. 

Het gaat om een aanstelling van 16-20 uur per week. We bieden je een contract voor een jaar, met de intentie om het dienstverband daarna om te zetten in een vaste aanstelling. De functie is ingedeeld in schaal 8-9, minimaal € 2.727 per maand bij 36 uur (exclusief vakantietoeslag en éénmalige uitkeringen), afhankelijk van ervaring en niveau. Het muZEEum hanteert de museum-CAO. 

Het Zeeuws maritiem muZEEum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en past dat toe in de samenstelling van de organisatie, programma en publiek. Wij nodigen daarom nadrukkelijk mensen met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse uit om te reageren.  

Geïnteresseerd? 

Spreekt bovenstaande je aan en denk je aan het profiel te voldoen? Reageer dan vóór 11 februari met een motivatiebrief en CV en stuur deze naar Onno Bakker, directie@muzeeum.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

 

Vrijwilligers

Klik hier voor de beschikbare vacatures voor vrijwilligers bij het muZEEum.