Ga je mee?

Bekende en onbekende zeevaarders en zeemansvrouwen nemen je mee op zeereis. Ze vertellen je de indrukwekkende maritieme geschiedenis van Zeeland in de zeventiende en achttiende eeuw. 

Bouwen

Elke ruimte eigen thema

De zeereis neemt je mee door verschillende ruimtes. Elk met een eigen thema. Onder de gewelven van het Lampsinshuis betreedt je als eerste de activiteiten van een scheepswerf. Maak kennis met de touwmakers, kuipers, zeilmakers en timmerlieden. Ze nodigen je uit om zelf de kneepjes van het vak te oefenen!

De zeven provincien

Scheepsmodellen en meesterwerken

Modellen als het vlaggenschip  'de Zeven Provinciën' of slavenschip 'D'Elisabet Galy' zijn topstukken uit de Canon van Nederland, die je uitgebreid kunt bekijken in het museum.

Archeologie

Schatten van de zeebodem

In het muZEEum vind je unieke schatten van de zeebodem. Deze voorwerpen komen uit twee VOC-schepen: ’t Vliegend Hert en De Rooswijk. De eerste zonk vlakbij, voor de kust van Vlissingen, de ander bij Engeland. De archeologische vondsten zijn de stille getuigen van het leven aan boord, toen.

Spel financien

Voor grote en kleine avonturiers

Kinderen vanaf vier jaar krijgen bij binnenkomst hun eigen Monsterboekje. Hiermee kunnen ze de kinderroute in het museum volgen en leuke kijk-, luister-, doe- en denkopdrachten doen. In de tentoonstelling zelf kunnen kinderen zich natuurlijk ook uitleven met alle interactieve opdrachten en digitale spelletjes.

Leonora

Visuele audiotour

Met de gratis audiotour ontmoet je allerlei mensen die je hun boeiende, persoonlijke zeeverhalen vertellen. Niet alleen hoor je, ze worden levensecht door prachtige videoprojecties. Zo worden het ontmoetingen die je niet snel zult vergeten.