Trots op het muZEEum

Medewerkers, vrijwilligers, gidsen en kinderdirecteuren: ze hebben allemaal een speciale ban met het Zeeuws maritiem muZEEum. En ze hebben hun eigen favoriete object natuurlijk. In onderstaande filmpjes vertellen ze daarover.

Pol Verbeeck vertelt over het Wiel van Michiel

Michiel de Ruyter werkte als jongen in de touwslagerij van Lampsins, waar hij draaide aan een wiel. Dit wiel staat in het muZEEum. Waarom vindt het muZEEum juist dit wiel zo belangrijk? Pol stelt zich de vraag hoe vroeger naar de zeeheld werd gekeken en hoe we daar nu naar kijken. Welke plaats zal het wiel krijgen in de nieuwe presentatie?

Magnus Setterich over de scheepshuidenwand

Magnus Setterich - een van onze kinderdirecteuren - vertelt over de scheepshuidenwand bij de entree van het Zeeuws maritiem muZEEum.

Pol Verbeeck over het spijkervat uit VOC-schip Rooswijk

Pol Verbeeck, hoofd collecties, vertelt waarom het muZEEum juist dit spijkervat uit VOC-schip Rooswijk laat zien en waarom op deze manier. 

Marijn Heystek over Michiel de Ruyter

Marijn Heystek, een van onze kinderdirecteuren, vertelt over het portret dat Ferdinand Bol maakte van Michiel de Ruyter.

Niek Peters over een scheepsmodel

Niek Peters vertelt waarom hij juist dit scheepsmodel zo bijzonder vindt.

Marianne Kloosterboer over het allemanseindje

Kindergids Marianne Kloosterboer vertelt over haar favoriete model van een VOC-schip.

Het enthousiaste educatieteam zit vol interessante verhalen die ze maar wat graag delen met kinderen van de basisschool tot aan studenten van de universiteit.