Strategisch beleidsplan '22-'26

In 2022 – 2026 gaan we naar een sterkere museumorganisatie, met een up-to-date presentatie en een maximaal toegankelijke collectie. Met de focus op een meerstemmig perspectief, online ontsluiting van de collectie en een breed educatief aanbod. Dat betekent dat het muZEEum de komende periode stevig moet investeren in de digitalisering van de collectie, in vernieuwing van de presentatie, in educatie én in de versterking van de organisatie.   

voorkant van de publieksversie strategisch beleidsplan 2022 - 2026

Publieksversie strategisch beleidsplan

Wil je het strategisch beleidsplan van het Zeeuws maritiem muZEEum in grote lijnen lezen? Klik dan hier voor de korte versie.

Codes

De stichting Maritiem Museum Zeeland en het Zeeuws maritiem muZEEum committeren zich volledig aan de code Cultural Governance en de Ethische Code voor musea. Daarnaast heeft het muZEEum in 2021 beleid ontwikkeld om ook de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code in de hele organisatie en bedrijfsvoering door te voeren.

logo FTlogo CGG

Het muZEEum heeft zich aangesloten bij het landelijke project Musea Bekennen Kleur; een initiatief om musea bewust te maken van diversiteit en inclusie met betrekking tot personeel, programma, partners en publiek. 

  logo CGG     logo MBK