ConcertenVlissingen

Het was een succesvol eerste seizoen voor ConcertenVissingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. De organisatie heeft voor het volgende seizoen weer een prachtig programma samengesteld voor in de Pakhuizen. De basis? Vier concerten met cello en piano en fantastische - voornamelijk jonge - musici. Het eerste concert staat in de agenda voor 8 september.
Speciaal voor ConcertenVlissingen is een gloednieuwe Bösendorfer Grand 214 concertvleugel aangeschaft. Een prachtig instrument op een geweldige locatie.

Concerten Vlissingen ion de Pakhuizen van het muZEEum
Het concert is steeds op zondag van  11.30 - 12.30 uur  
Gratis koffie en thee   
Entree € 12,50 
Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan kost een ticket  € 10,-
Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch en een glas wijn € 16,25
Meer informatie en tickets bij ConcertenVlissingen: http://www.concertenvlissingen.nl/tickets  
Chimaera Trio

24 november: Chimaera Trio

Annemiek de Bruin heeft als uitzonderlijk Zeeuws muzikaal talent ook landelijk hoge ogen gegooid. Met Irene Kok en Laurens de Man vormt ze al vanaf hun kennismaking op het Conservatorium van Amsterdam het Chimaera Trio. Deze naam staat symbool voor de rauwe, pure muziek en de thema’s die deze drie musici kiezen. Ze houden zich intensief bezig met kamermuziek. Ze nemen het publiek mee in een zoektocht naar de oorsprong van klank. Hetgeen blijkt uit hun avontuurlijke programma met onbekende meesters uit de late middeleeuwen, de componisten uit de 19e eeuw Bruch en Franck en het zeer virtuoze moderne Trio van Rota.

Reserveer uw ticket
Lestari Scholtes en Gwylim Janssens pianoduo

8 december: Lestari Scholtes en Gwylim Janssens

Net terug van een concertreeks in China spelen Lestari Scholtes en Gwylim Janssens wederom op ons podium bekende werken van beroemde componisten. Lestari en Gwylim staan bekend om hun betoverende klank, technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. Ze spelen het, in zijn laatste levensjaar gecomponeerde, belangrijke en originele pianowerk Fantasie van Schubert en de “suite” van Ravel gebaseerd op de “Sprookjes van moeder de Gans”. Tot slot de “suite” Sjeherazade van Rimsky-Korsakov gebaseerd op de verhalen uit “Sprookjes van Duizend-en-een nacht” dat wordt gerekend tot het beste van de 19e eeuwse Russische klassieke muziek.

bekkers en rozemond concerten vlissingen

12 januari: Bekkers en Rozemond

In 2017 ontmoetten violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar tijdens de muziektheatervoorstelling Vivaldi Code Rood. Ze hadden meteen een klik. Sindsdien vormen ze een duo. 
Hun programma Vocalise is geïnspireerd op gedichten die berusten op klankassociaties. Soms wordt de stem letterlijk ingezet; de composities van o.a. Piazzolla, Podgaits, Ravel en Rachmaninov hebben in elk geval een link met de stem. Een mooi uitgangspunt voor een dromerig programma waarin de menselijke stem centraal staat