ConcertenVlissingen

Het was een succesvol eerste seizoen voor ConcertenVissingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. De organisatie heeft voor het volgende seizoen weer een prachtig programma samengesteld voor in de Pakhuizen. De basis? Vier concerten met cello en piano en fantastische - voornamelijk jonge - musici. Het eerste concert staat in de agenda voor 8 september.
Speciaal voor ConcertenVlissingen is een gloednieuwe Bösendorfer Grand 214 concertvleugel aangeschaft. Een prachtig instrument op een geweldige locatie.

Concerten Vlissingen ion de Pakhuizen van het muZEEum
Het concert is steeds op zondag van  11.30 - 12.30 uur  
Gratis koffie en thee   
Entree € 12,50 
Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan kost een ticket  € 10,-
Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch en een glas wijn € 16,25
Meer informatie en tickets bij ConcertenVlissingen: http://www.concertenvlissingen.nl/tickets  
femke-steketee

29 september: Steketee en Borsboom - saxofoon en piano

Femke Steketee en Tobias Borsboom waren al eerder te beluisteren in onze serie maar dit concert wordt wel heel speciaal. Het is gebaseerd op hun nieuwe CD “La Fille et le Saxophone” met ook een werk van de veelzijdige jonge Vlissingse componist Celia Swart. Het is een warm pleidooi voor de klassieke saxofoon én verklankt gebeurtenissen in het leven van een jonge vrouw. Zoete weemoed, humor, optimisme, levenslust en kleurrijke klanken zijn te onderscheiden in het programma met het voor de klassieke saxofoon geschreven voornamelijk Franse repertoire. Samen met de uitleg van zal dit concert een bijzonder belevenis zijn.

Reserveer uw ticket
Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende, concert muZEEum 131019

13 oktober: Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende

Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende zijn beiden zeer begaafde musici. Jolente is één van de meest toonaangevende Belgische violisten en werd bekroond voor haar “technisch hoogstaand en artistiek inspirerend vioolspel”. Nikolaas wordt geroemd om zijn poëtisch spel en oprechte, passionele muzikaliteit. De Standaard schreef over hen “No limits to their musical sensibility'. Ze spelen de karakteristieke 8e sonate van Beethoven, de preludes van de uit de Oeral afkomstige componiste Auerbach en de Fantasie van Schubert.

Camiel Boomsma concert muZEEum 271019

27 oktober: Camiel Boomsma, piano solo

Camiel Boomsma is een van de meest poëtische pianisten van deze tijd en een vaste gast op ons podium. Dit concert maakt onderdeel uit van The innermost side tour. Camiel is een kunstenaar die vanuit een verinnerlijkt proces uitdrukking geeft aan universele begrippen als expressie, diepgang en schoonheid. Hij bezit de gave zuivere emoties in de muziek naar de oppervlakte te brengen. Zijn spel wordt vergeleken met dat van Radu Lupu en Maria Joao Pires. Hij zal stukken spelen van zijn nieuwe album Mission waaronder de 4 Impromptus van Schubert, zijn geliefde Liebestraüme No.3 en het diep verinnerlijkte Vallée D'obermann.

Anastasia en Frank concert muZEEum 10 11 19

10 november: Anastasia Feruleva en Frank van de Laar

Celliste Anastasia Feruleva werd al jong geprezen om haar fascinerende technische beheersing en gepassioneerde meeslepende interpretaties. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ze op haar Rombouts cello uit 1710 met grote orkesten over de hele wereld heeft gespeeld. Ook pianist Frank van de Laar heeft een grote staat van dienst en won op jeugdige leeftijd al belangrijke prijzen. Ze brengen een buitengewoon gevarieerd programma met prachtige werken van beroemde componisten uit Duitsland, Frankrijk, Roemenië en Rusland. Het accent ligt op een boeiende sonate met invloeden uit de Roemeense volksmuziek van de veelzijdige Roemeen George Enescu.

Chimaera Trio

24 november: Chimaera Trio

Annemiek de Bruin heeft als uitzonderlijk Zeeuws muzikaal talent ook landelijk hoge ogen gegooid. Met Irene Kok en Laurens de Man vormt ze al vanaf hun kennismaking op het Conservatorium van Amsterdam het Chimaera Trio. Deze naam staat symbool voor de rauwe, pure muziek en de thema’s die deze drie musici kiezen. Ze houden zich intensief bezig met kamermuziek. Ze nemen het publiek mee in een zoektocht naar de oorsprong van klank. Hetgeen blijkt uit hun avontuurlijke programma met onbekende meesters uit de late middeleeuwen, de componisten uit de 19e eeuw Bruch en Franck en het zeer virtuoze moderne Trio van Rota.