Kennisoverdracht is van wezenlijk belang voor het muZEEum. Voor scholen hebben we dan ook verschillende leuke educatieve mogelijkheden en rondleidingen. Scholieren uit Vlissingen betalen slechts € 1,50 entree

We hebben de volgende mogelijkheden: 

VOC (zelfstandig)

De kinderen krijgen een kist mee met opdrachten, landkaarten, specerijen, een verrekijker, een touw met knopen en dobbelstenen. Hierin zitten ook invulkaarten. De opdracht- en invulkaart volgen de route van de VOC. Per groep één kist. Uiteindelijk krijgen de kinderen een certificaat. Voor kinderen uit de groepen 7 en 8.

VOC-schip 't Vliegend Hart

Rondleiding met gids langs de VOC-route in het muZEEum, met aandacht voor het eten aan boord, voor navigatie, voor de beroepen aan boord, en het opduiken van schepen. Voor kinderen uit de groepen 5 en 6.

WO II door de ogen van een jongen van 8

Rondleiding aan de hand van een aantal opdrachten langs de tentoonstelling Bezetting verbeeld, de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Cees van der Burght. De vragen zijn open gesteld: het gesprek staat centraal. Voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8.

Juul de Jutter

Samen met Kunsteducatie Walcheren is het project ‘Verzamelen’ ontwikkeld. De kinderen krijgen op school een gastles, geheel in stijl gegeven door Juul de Jutter. Vervolgens ontvangt Juul de Jutter hen in het  muZEEum. Onze ervaring is dat de kinderen dit zo leuk vinden dat ze in het weekend vaak nog een keer komen, maar dan met hun ouders, om hen het muZEEum te laten zien. Voor kinderen uit de laagste groepen.

 

Speurtocht

Voor kinderen van groep 3 tot en met groep 7 is er een Michiel de Ruyter-speurtocht: één voor kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen en één voor kinderen die dat wel kunnen. 

Voortgezet onderwijs

Voor kinderen uit het voortgezet onderwijs kunnen wij een rondleiding organiseren.
Wilt u als docent eerst meer informatie of u wilt u zich beter oriënteren op een bezoek met uw leerlingen? Neem dan gerust contact met ons op om eens langs te komen.

Voor scholen zijn de huisregels Groepsbezoek scholen van toepassing.  *huisregels* *groepsbezoek*.

Zaalhuur
Zaalhuur Relaties ontvangen? Vergaderen in een inspirerende, historische omgeving met uitzicht op zee? Een lezing? Trouwen? Een receptie? Dan zijn de prachtige zalen in het muZEEum de perfecte plek voor u! meer…